افزایش 126 درصدی سود خالص برای سیمان فارس
افزایش 126 درصدی سود خالص برای سیمان فارس

اقتصاد و بیمه- در سایه تمهیدات اندیشیده شده مهندس علیرضا بستانیان و کادر کاربلد شرکت درآمد عملیاتی 2.831.673 میلیونی سال مالی منتهی به 29 اسفند 1400 با 71 درصد رشد نسبت به سال گذشته و 16 درصد فراتر از پیش بینی هاب صورت گرفته به مبلغ 4.847.946 میلیون در سال مالی منتهی به 129 اسفند […]

اقتصاد و بیمه- در سایه تمهیدات اندیشیده شده مهندس علیرضا بستانیان و کادر کاربلد شرکت درآمد عملیاتی 2.831.673 میلیونی سال مالی منتهی به 29 اسفند 1400 با 71 درصد رشد نسبت به سال گذشته و 16 درصد فراتر از پیش بینی هاب صورت گرفته به مبلغ 4.847.946 میلیون در سال مالی منتهی به 129 اسفند 1401 ارتقاء یافته است و سود عملیاتی شرکت از مبلغ 998.772 میلیون سال مالی گذشته با 78 درصد رشد نسبت به سال گذشته و افزون بر 53 درصد نسبت به بودجه پیش بینی شده به رقم 2.242.858 میلیون در سال مالی مورد گزارش افزایش یافته است. همچنین در تداوم روند رو به رشد شرکت در ارزش آفرینی و سود آوری «سفارس» توانست با ارتقاء 56 درصدی نسبت به سود خالص پیش بینی شده توسط کارشناسان و افزایش 123 درصدی نسبت به سود خالص گذشته، مبلغ سود خالص خود را از رقم 1.072.945 میلیون به مبلغ 2.422.016 ارتقاء دهد که این مهم در سایه مجاهدت کلی ارکان شرکت در پیاده سازی برنامه های مدون مدیریتی و اتخاذ راهبردهای نوآورانه میسر گردیده که باید برای این همت و همیت و دستاوردها کلاه از سر برداشت و برای این کارنامه درخشان کاری و مدیران بازارشناس که بخوبی نقاط قوت و ضعف و فراز و فرودهای اقتصادی کشور و جهان را می شناسد به احترام برخاست و امید داشت که دیگر مدیران از این متد و روش ها در کسب موفقیت الگوگیری کنند.

مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت سیمان فارس (سهامی‌عام) در تاریخ 1402.02.30 در محل خيابان شهيد استاد مطهري بعد ازچهارراه قائم مقام فراهاني- پلاک334 تشکیل شد.

در این مجمع که با حضور 91.84 درصدی سهامداران حقیقی و حقوقی ، اعضاء هیات مدیره، نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار، حسابرس و بازرس قانونی برگزار گردید، ریاست مجمع برعهده آقای مهدي طالبي بود، که جنابان  عليرضا قادري  و   ژيلا سماواتي  در مقام نظار اول و دوم و آقای حميد  بهنام خوشکلام به عنوان دبیر مجمع انتخاب گردیدند.

درادامه با قرائت گزارش هیات مدیره به مجمع مربوط به اهم فعالیتهای صورت پذیرفته در طی سال مالی منتهی به 1401.12.29 و پس از استماع گزارش حسابرس و بازرس قانونی، مجمع نشینان با طنین صلوات خود ضمن  تصویب صورتهای مالی و تنفیذ معاملات مشمول ماده 129 با تقسیم سود 9.800 ریال به ازای هر سهم به کار خود پایان دادند.

مهندس علیرضا بستانیان در ابتدای گزارش خود با تشریح تاریخچه و ترکیب سهامداران شرکت افزود: در سال های جاری با تلاش مدیریت و پرسنل شریف این شرکت ضمن بروزرسانی و نصب ماشین آلات جدید محصولات شرکت به لحاظ کمی و کیفی رشد چشمگیری را داشته است که با رشد کیفی محصولات اقبال عمومی نسبت به مصرف محصولات شرکت سیمان فارس گردید. به گفته وی مدیران پروژه های بزرگی هچون مترو شیراز، راه آهن، مسکن مهر، سدهای بزرگ استان و ابنیه بلند مرتبه ای نظیر هتل چمران، هتل پارس و هتل شیراز ضمن اعتماد به محصولات این شرکت، با افتخار پروژه های خود را به بهره برداری رساندند.

مدیرعامل «سفارس» در ادامه با تبیین اینکه شرکت سیمان فارس در حال حاضر با دارا بودن 2 کوره جمعا به ظرفیت اسمی تولید 2000 تن کلینکر در روز و ظرفیت عملی 580000 تن کلینکر در سال قادر به تولید انواع تیپ های سیمان در قالب فله و کیسه ای می باشد و عمده بازار مصرف محصولات شرکت استان فارس و به طور خاص شهر شیراز می باشد افزود: قدیمی ترین کارخانه سیمان فعال کشور دود 1 درصد از سهم بازار به خود اختصاص داده است.

مدیر برجسته و اسبق شرکت فولاد اهواز، گچ ماشین فارس و سیمان بهبهان در فرازی دیگر از گزارش خود به تحلیلی جامع از وضعیت صنعت سیمان در داخل و خارج کشور پرداخت و تصریح کرد که در سال 1401 به نسبت سال گذشته شاهد آن بودیم که کارخانه های کشور با میانگین 84 درصد ظرفیت کار کرده اند و حدود 67 درصد بطور میانگین توزیع محصول داشته اند.

عضو هیات مدیره شرکت با اشاره به اینکه در سیمان فارس 8 کارخانه فعال وجود دارد تصریح کرد: کسب رکورد 27 درصدی ترکیب صادرات سیمان و کلینکر ، توزیع 67 درصد محصول وکار کردن با حدود 90 ظرفیت از نقاط برجسته عملکردی سیمان فارس در سال مالی مورد گزارش بوده است.

مهندس بستانیان در بخش دیگری از گزارش خود خاطرنشان کرد: علیرغم دشواریهای متعدد منجمله قطعی برق و گاز ، مازاد عرضه، تداوم تحریم های بین المللی ، دامپینگ رقباء و … توانستیم با تولید 581.121 تن  کلینکر، تولید 616.711 تن سیمان و تحویل حدود 615 هزار تن سیمان در سال مالی منتهی به 1401.12.29 توانستیم کارنامه ای خوب را با رعایت اصول مشتری مداری ، اهتمام به ارتقاء کیفیت ، تنوع محصول و … برای سهامداران با توجه به قدرت بالای کارخانه به ارمغان بیاوریم.

وی در مورد سیاستهای شرکت در حوزه فروش اظهار داشت که: تنوع محصولات، فروش به مصرف کننده نهایی از طریق بورس کالا و سپرده کالایی، فروش نقدی، کاهش هزینه مصرف کننده نهایی به واسطه حذف واسطه گری، ایجاد شفافیت در بازارمصرفی، و ارائه خدمات پس از فروش از طریق ازمایشگاه بتون از جمله راهبردهای ما در حوزه فروش محصولات می باشد.

رعایت استانداردهای بهره برداریی از کوره ها، کاهش و مدیریت مصرف برق و سوخت نسبت به بودجه با اتخاذ راهکارهای خلاقانه کسب فروش و درآمد فراتر از بودجه پیش بینی شده، کنترل مواد اولیه جهت کاهش استفاده از نسوز و اقلام دیگر که باعث کسب رکورد در این زمینه شده است، کسب گواهینامه های منجمله گواهی نامه های سیستم مدیریت یکپارچه 2MS، کسب حاشیه سود خالص 50 درصدی، کاهش بهای تمام شده از 61 به 50 درصد، افزایش بازده دارائی ها از 60 به 74 درصد، رشد بازده حقوق صاحبان سهام و … گوشه ای از دستاوردهای تیم مدیریت موفق سیمان فارس در سال مالی مورد گزارش بوده است.

پایان بخش گزارش مهندس بستانیان ارائه توضیحاتی پیرامون پروژه انتقال کارخانه سیمان فارس به منطقه خرامه که نیازمند اعتباری 2.200 میلیارد تومان می  باشد بود که به گفته وی با توجه به اینکه در سال گذشته بعد از چند سال این پروژه دوباره فعال شده پیش بینی می شود این انتقال تا پایان سال 1403 به پایان برسد.

به روز رسانی طرح های توجیهی، عملیاتی شدن بسیاری از فرآیندها منجمله نصب تجهیزات کوره، انجام مذاکرات جدی جهت خرید سایر قطعات مورد نیاز کارخانه از جمله راهبردها و سیاستهایی است که طی سال گذشته و پس از فعال کردن جدد پروژه انتقال کارخانه از سوی مدیریت به جد پیگیری شده است.

نکات مهم مطرح شده در مجمع

– ظرفیت اسمی شرکت حدود ۲۰۰هزار تن است.
– سیمان شرکت شامل سیمان تیپ ۲ و تیپ ۵ است.
– ایران با تولید ۶۲ میلیون تن در جایگاه هشتم در دنیا قرار دارد.
– تولید کلینکر شرکت 580هزار تن و تولید سیمان ۶۱۶هزار تن بوده است.
– در زمان قطعی گاز، شرکت با مشکلات زیادی مواجه نشد، اما قطعی برق باعث کاهش تولید در شرکت شد.
– سیمان فارس به دلیل کیفیت بالاتر محصولات خود، دارای نرخ‌های فروش بالاتری است.
– درآمد عمیاتی شرکت در سال گذشته، ۴۸۴ میلیارد تومان بود که نسبت به سال گذشته رشد ۷۰درصدی داشته است.
– حاشیه سود خالص شرکت ۵۰درصد بوده است.
– شرکت یک پروژه تولید یک میلیون تنی کلینکر در دست اجرا دارد که در حال حاظر ۱۷درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برآورد شرکت، بهره‌برداری در پایان سال ۱۴۰۳ است.
– در بخش فروش، سیاست شرکت همچنان حضور در بورس کالا و فروش نقدی است.
– برای تولید در سال ۱۴۰۲، شرکت ۵۸۵هزار تن کلینکر و ۶۵۰هزار تن سیمان را پیش‌بینی کرده است.
– سود خالص برآوردی شرکت ۲۵۲ میلیارد تومان برای سال جاری است.
– در خصوص 23 هکتار زمین شرکت اعلام نمود که به دلیل این که کاربری این زمین صنعتی بوده است و چون بزرگراهی به تازگی در اطراف این زمین احداث شده است، کاربری این زمین مشخص نشده است و بعد از مشخص شدن میتوان در مورد ارزش آن اظهار نظر کرد.
– تجدید ارزیابی زمین های شرکت به دلیل اصلاح صورت های مالی برای دریافت وام برای پروژه در دست بررسی است و نظر نهایی منوط به سهامدار عمده شرکت یعنی سیمان فارس و خوزستان است.
– برنامه شرکت برای تامین هزینه های پروژه دریافت وام از بانک است.
– در سال گذشته در زمان اوج مصرف برق شرکت تعطیل نشده است و فقط کاهش تولید به دلیل کاهش فشار برق داشته است.

استقبال خوب سهامداران، میزبانی شایسته از ذینفعان و برگزاری مجمع در نهایت نظم ، پخش یک تله فیلم زیبا که به همت روابط عمومی کوشای شرکت تهیه و در آن بخوبی توانمندی و پتانسیل های «سفارس» به سمع و نظر سهامداران رسید، حضور پرشمار مدیران ارشد هلدینگ های سیمان تامین و هلدینگ فارس خوزستان، گزارش مبسوط مهندس بستانیان پیرامون دستاوردها و برنامه های آتی شرکت، تقدیر ویژه تقدیر ویژه دکتر طالبی (ریاست مجمع) و نمایندگان سهامداران عمده از عملکرد بی بدیل مهندس بستانیان در مقام یکی از با تجربه ترین مدیران صنعت کانی کشور و تلاش پرسنل متعهد و متخصص شرکت در کسب سودآوری شیرین و با کیفیت برای ذینفعان، تبیین رشد بیش از 70 درصدی درآمدهای عملیاتی، اعلام افزایش بیش از 126 درصدی سود خالص ، تایید حسابهای شفاف و کلین جناب خوش کلام (مدیرمالی مجرب و با تجربه مجموعه) و تیم مالی مجموعه توسط بازرس قانونی، تاکید مدیریت مبنی بر توجه ویژه در کنترل هزینه ها و بهای تمام شده،  ارائه توضیحات تکمیلی مرد یک مالی شرکت پیرامون بندهای حسابرسی ، اهتمام ویژه مجموعه به مقوله محیط زیست، پاسخگویی مستند و دقیق به تمام سوالات سهامداران حاضر در مجمع و ناظر به صورت برخط، برگزاری مجمع فوق العاده جهت انطباق اساسنامه شرکت با اساسنامه مورد تایید سازمان بورس و اوراق بهادار ، نهایت همکاری کلیه ارکان شرکت با اصحاب رسانه و تعامل صمیمانه جناب مرادی ((مدیر فرهیخته روابط عمومی شرکت)) با خبرنگاران جهت پوشش خبری از نکات خواندنی این مجمع بود.

مرور کلی بر وضعیت و تحولات صنعت مربوط در سال مالی مورد گزارش

کشور ایران در سالهای اخیر جزء 9 کشور برتر تولید کننده سیمان در جهان بوده که با توجه به تعئئ شرکتهای سیمانی در سطح کشور در سالهای اخیر به دلیل کاهش تقاضا، 70 درصد رفیت تولید سیان کشور به کار گرفته شده است.

در سال مورد گزارش هر چند افزایش فزاینده نهاده های تولید علی الخصوص افزایش هزینه های  انرژی و به تبع آن سایر هزینه های مواد ولوازم مصرفی باعث افزایش بهای تمام شده محصولات گردید یکن عرضه محصولات در بورس کالای صنعتی ایران، بخشی از  افزایش قیمت نهاده های تولید را جبران کرده است. ولی کماکان مشکلات حاصل از سیاست های دولت جهت قیمت گذاری سیمان محدود نگردیده، که این امر موجب ایجاد مشکلات برای این صنعت شده است.

افزایش هزینه های ناوگان مل و محدودیت های عرضه گاز و برق در فصل گرم و سرد سال باعث کاهش تولید و به تبع آن افزایش بهاء غیر معقول سیمان در بازار کشور شده است. بروز مسائل ناشی از موارد ذکر شده در سال های اخیر به یکی از ریسکها و تهدیدات این صنعت تبدیل ردیده است و در صورتی که راهکارهای اساسی برای حل مسایل در سطح کلان اندیشده نشود آینده این صنعت دچار چالش های بسیار خواهد بود.

مرور کلی بر جایگاه شرکت در صنعت و وضعیت رقابتی آن در سال مالی مورد گزارش

مزیت رقابتی شرکت سیمان فارس نزدیک بودن به بازار اصلی مصرف (شهر شیراز) می باشد . علیرغم تعدد شرکتهای سیمانی در سطح استان فارس(8 شرکت سیمانی) و وجود مشکلات سیستم توزیع به لحاظ افزایش هزینه کرایه حمل برای سایر رقباء این شرکت با تکیه بر مزت رقابتی خود و پرداخت کمترین حمل توسط خریداران دارای یکی از بالاترین نرخ های فروش بوده و با حداکثر رفیت به تولید و فروش محصولات خود اهتمام داشته است.

دستاوردهای مهم در سال مالی مورد گزارش

استقرار سیتم های مدیریتی:

  • یکپارچه سازی سیستمهای نرم افزای در بخش های مختلف شرکت
  • استمرار سیستم مدیریت ریسک در راستای الزام حاکمیت شرکتی بورس اوراق بهادار

کاهش زمان توقفات ماشین آلات با ارتقا سیستم نگهداری وتعمیرات علیرغم قدمت تکنولوژی

کاهش صرف انرژی الکتریکی در آسیای مواد خام و کوره ها

کاهش مصرف مواد نسوز مصرفی در کوره ها

برنامههای آينده شركت

الف) گسترش بازارهاي فروش محصولات و تنوعبخشی شیوههای فروش:

  • توجه بيشتر به گسترش بازار داخلی و صادرات

ب) تولید محصولات و معرفی محصولات جدید:

  • با توجه به اخذ گواهينامه و مجوزات لازم نسبت به توليد و تحويل همزمان چهار نوع محصول (شامل تيپ يك ، دو ، پنج و پوزولاني) به درخواست مشتري اقدام خواهد پذیرفت.

ج) مشارکتها و سرمایهگذاریها:

  • اجراي طرح كارخانه جديد 3300 تني خرامه

د) شیوههای تامین مالی:

  • از محل درامدهای غیرعملیاتی (فروش اراضي موجود شركت) جهت تامين مالي طرح كارخانه جديد 3300 تني در منطقه خرامه
  • اخذ اوراق مرابحه از بازار سرمایه به مبلغ 3.000 میلیون ریال