مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با بیان اینکه افزایش هزینه‌های تولید باعث کاهش سود شده است، گفت: روغن‌های نهایی مخصوصا روغن‌های بنزینی نباید به عنوان کالای اساسی تلقی شود و به نظر ما درست نیست. به همین دلیل ما فکر می کنیم که باید در سال جاری حداقل ۳۰ درصد دیگر افزایش قیمت داشته باشیم. اقتصاد […]

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با بیان اینکه افزایش هزینه‌های تولید باعث کاهش سود شده است، گفت: روغن‌های نهایی مخصوصا روغن‌های بنزینی نباید به عنوان کالای اساسی تلقی شود و به نظر ما درست نیست. به همین دلیل ما فکر می کنیم که باید در سال جاری حداقل ۳۰ درصد دیگر افزایش قیمت داشته باشیم.

اقتصاد و بیمه- فرهاد امین دهقان در حاشیه مجمع عمومی شرکت نفت سپاهان اظهار داشت: ما با تلاش همکاران در شرکت نفت سپاهان حدود ۲۳ همت گردش مالی در سال ۱۴۰۲ داشتیم که حدود ۴.۱ همت سود اصلی بود و توانستیم سود سال گذشته را امسال هم تکرار کنیم. مجمع همچنین ۶۰ تومان سود به ازای هر سهم موافقت کرد و از اینکه توانستیم مجمع را به خوبی برگزار کرده و در خدمت سهامداران باشیم، خوشحالیم.

وی در زمینه اقدامات شرکت برای تثبیت سود شسپا در سال مالی ۱۴۰۳ با توجه به مولفه‌های افزایش بهای تولید همچون تغییر قیمت ارز نیمایی و افزایش قیمت لوبکات، هزینه‌های مظروف سازی، افزایش هزینه های ارزی واردات ادیتیو و روغن‌های پایه سنتتیک اعلام کرد: مهمترین مساله ای که ما با آن مواجه هستیم، اعمال عوارض صادراتی بر بعضی محصولات است که به شدت در سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کرد و باید تلاش کنیم اینگونه عوارض برداشته شود.

مدیرعامل نفت سپاهان تصریح کرد: شرکت‌هایی مثل تولیدکنندگان روانکار، بخشی از تامین ارز کشور را برعهده دارند و با توجه به نیاز کشور ارزآوری، این صادرات بایستی انجام بشود. مجموع تولیدات چهار پالایشگاه اصلی روغن ساز کشور تقریبا چهار برابر مصرف داخل است. پس باید حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد تولیدات کل این شرکتها صادر بشود و اصلا چیزی به نام نیاز داخل وجود ندارد. این حجم از عوارضی که در سالهای گذشته بر صادرات بسته شده، به شدت به زیان کشور است و سودآوری شرکتها و ارزآوری به کشور را عملا کاهش می دهد، چون رقابت در بازار جهانی به شدت پیچیده تر و سخت تر شده است. در حالیکه تمام همکاران من در واحد بازرگانی و بقیه واحدها تلاش می کنند تا بتوانند محصولات را با بهترین قیمت ممکن بفروشند، ولی در قیمت مثلا محصول روغن پایه گروه ۱ تقریبا در معدل سال حدود ۲۰ درصد کاهش قیمت پیدا کرده که نشان می دهد حجم محصول در بازار بیشتر و رقابت سخت تر شده است.

امین دهقان با اشاره به ۲۰ برابر شدن عوارض صادراتی در محصولی همچون اکسترکت افزود: درسال ۱۴۰۲ عوارض اکسترکت که پیش از آن تنها نیم درصد بود ۲۰ برابر افزایش پیدا کرده و به ۱۰ درصد رسید و این در حالیست که نیاز داخل اصلا وجود ندارد و شاید ۱۰ درصد تولید چهار پالایشگاه نیاز داخل را تامین بکند. لذا به نظر ما وزارتخانه های ذیربط باید یک بررسی و تجدیدنظر مجددی در این موارد داشته باشند تا بتواند به ارزآوری کشور کمک خوبی بشود.

مدیرعامل نفت سپاهان در خصوص قیمت‌گذاری روغن موتور از طرف سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان که به شدت حاشیه سود شرکتهای عضو انجمن پالایشگاههای روغن سازی را با تهدید مواجه کرده و کاهش داده و اینکه چند درصد افزایش قیمت می تواند جوابگوی هزینه ها و سود این شرکتها باشد، تاکید کرد: انجمن پالایشگاههای روغن سازی حدود ۷۰ درصد افزایش قیمت روغن موتور را درخواست داده بود و با توجه به تغییراتی که در قیمت ارز نیمایی اتفاق افتاده، قیمت لوبکات حدود ۳۵ درصد افزایش پیدا کرد. مضافا در سال جاری دیگر ارز ترجیحی به واردات ادیتیو اختصاص پیدا نمی کند و واردات ادیتیو هم با ارز ۴۰ هزار تومانی انجام خواهد شد و قیمت ارز نیمایی هم می تواند متغیر باشد. لذا این عوامل مولفه های اصلی قیمت تمام شده در محصولات داخلی را به شدت تغییر داده است.

نایب رییس هیات مدیره نفت سپاهان ادامه داد: ما شرکت‌های عضو انجمن پالایشگاه‌های روغن سازی درخواست داریم که این افزایش قیمت ۲۸ درصدی که سازمان حمایت درسال جاری اعمال کرد، واقعا زحمت زیادی کشید که در ۱۰ تیرماه هم ابلاغ شد و همچنین نتیجه زحمات چندین ماهه همکاران من در شرکتهای دیگر بود که نخواستند پیگیری شان را نیمه کاره رها کنند و تا دستیابی به نتیجه ادامه دادند.

مدیرعامل نفت سپاهان تاکید کرد: افزایش ۲۸ درصدی قیمت روغن موتور ابلاغی در سال جاری که ۱ درصد آن نیز بایت ارزش افزوده است برای صنعت روانکار کافی نیست، لذا روغنهای نهایی مخصوصا روغنهای بنزینی نباید به عنوان کالای اساسی تلقی بشود و به نظر ما درست نیست. به همین دلیل ما فکر می کنیم که باید در سال جاری حداقل ۳۰ درصد دیگر افزایش قیمت داشته باشیم.