سه مأموریت وزیر اقتصاد به مدیران مناطق آزاد

وزیر اقتصاد از مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش خواست که ظرف سه ماه در یک برنامه سه ساله امکان بازگشت کیش به اهداف اولیه آن به عنوان یک منطقه آزاد را بررسی و عملی کند.

به گزارش اقتصاد و بیمه از وزارت اقتصاد، عبدالناصر همتی روز پنجشنبه در آیین معارفه محمد جعفر کبیری مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه بر مبنای گزارش‌ها روز به روز وضعیت رونق و رشد منطقه آزاد کیش رو به افول گذاشته اظهار کرد: انتظار از دولت چهاردهم برای تغییر این روند افزایش پیدا کرده است. منطقه‌ای که به عنوان منطقه آزاد ایجاد کرده بودیم و قرار بود فعالیت اقتصادی در آن خارج از مقررات سرزمین اصلی باشد را به تدریج به سرزمین اصلی سرزمین اصلی بازگرداندیم و عملاً تمام ویژگی‌ها و مزیت های این سرزمین را از بین بردیم.

چهار ضرورت، برای توسعه مناطق ویژه اقتصادی

او اظهار کرد با این وضعیت هیچ فرقی بین منطقه آزاد کیش و سایر مناطق استان وجود ندارد و خیلی صریح می‌توانم بگویم که فعالیت اقتصادی در تهران حتی آزادتر از منطقه آزاد کیش است، در حالی که ما اینجا را درست کردیم که مرکز توسعه تجارت، جذب تکنولوژی و  سرمایه گذاری باشد؛ اما اینجا را به یک مجموعه اداری تبدیل کردیم که براساس مقررات مرکزی اداره می‌شود و ما در مرکز دستورالعمل می‌فرستیم تا شما اینجا اجرا کنید در حالی که هدف چیز دیگری بود.

او با اشاره به ایده اولیه راه‌اندازی منطقه آزاد کیش و حمایت‌هایی که مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی برای رونق و توسعه این مناطق داشتند، یادآور شد: متأسفیم که حالا بعد از سال‌ها دوباره جمع شده‌ایم تا فکر کنیم که چطور منطقه آزاد را به کارکرد اصلی‌اش بازگردانیم؛ اما این کار شدنی است چرا که سیاست همان سیاست و عزم رئیس جمهور و بنده به عنوان وزیری که مسئول مستقیم مناطق آزاد است که این موضوع را پیگیری کنیم و سیاست ما این است که کیش را به روزهای اوج بازگردانیم.

او با تبریک به مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش اظهار کرد: آقای کبیری از جوانان فعال و جدی و برنامه ریزهستند؛ از آقای سرهنگی هم تشکر می‌کنم در همین فاصله کوتاه ایشان را جوان علاقمند و فعالی دیدم اما به هر حال تغییراتی که براساس تغییرات دولت‌ها اتفاق می‌افتد و امیدواریم این تغییر منجر به تحول شود.

همتی اضافه کرد:  انتظار ما از آقای  کبیری این است که ظرف سه ماه آینده برنامه سه ساله خود را با همکاری و پشتیبانی راهبری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تنظیم کنند تا بدانیم قرار است چه تحولی در این منطقه ایجاد شود و چه باری از ویژگی‌های مناطق آزاد کشور را کیش بر عهده خواهد داشت.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: ما چاره‌ای جز ترویج و توسعه اقتصاد دریا محور نداریم و  چاره‌ای نداریم که توسعه و سرمایه‌گذاری و تمرکز بر تهران و بقیه شهرها را متوقف و امکانات را به سمت جنوب کشور که استعداد خیلی بالایی برای توسعه پیشرفت دارد، گسیل کنیم.

همتی تأکید کرد: ما نیاز به توسعه و پیشرفت داریم چرا که نسبت به همسایگان و بسیاری دیگر از کشورها براساس آنچه در چشم‌انداز ۲۰ ساله در نظر داشتیم به شدت فاصله ما زیاد شده است.

وزیر اقتصاد با تأکید بر لزوم توجه به جذابیت‌ها امکانات و استعدادهای کیش برای توسعه تأکید کرد: چرا مردم برای تفریح به دبی و استانبول و … می‌روند؟ چرا محدودیت‌های ایجاد کرده‌ایم که هزینه‌ها را بالا می‌برد؟ باید بررسی شود که چرا برنامه‌ای برای گردشگر و تقاضا وجود نداشته و اگر وجود داشته چرا نتیجه بخش نبوده است؟

او در پاسخ به مطالبه مطرح شده درباره واگذاری هواپیمایی کیش ایر، قول داد که در این زمینه پیگیری‌های لازم را در دولت انجام دهد اما در عین حال گفت فکر می‌کنیم،  که مشکل منطقه آزاد کیش ایرلاین است، در حالی که مشکل منطقه آزاد کیش ما مدیران هستیم چون دوست داریم در اقتصاد دخالت کنیم و اقتصاد را آنطور که می‌خواهیم و نه آنطور که به نفع مردم است پیش ببریم.

وزیر اقتصاد با اشاره به تأثیر تحریم‌ها در افول رونق کیش و سایر مناطق آزاد اظهار کرد: وقتی حواسمان به تحریم نیست و آن را نعمت می‌دانیم، با همین مشکلات نیز مواجه می‌شویم؛ با وجود تحریم و مشکلات ارزی که همچنان ادامه دارد واردات خودرو، سرمایه‌گذاری خارجی، فعالیت بانک‌ها و … با مشکل روبرو است و رونق نمی‌یابد.

وزیر اقتصاد همچنین گفت: البته ما شرایط تحریم را می‌دانیم و با علم به شرایط تحریم مسئولیت قبول کرده‌ایم بنابراین باید با پذیرش این شرایط راهکارهای لازم را برای کاهش و غلبه بر این فشارها در نظر بگیریم و تمام تلاش خود را به کار بگیریم.

همتی ادامه داد: چرا زمانی که مزیت‌های منطقه آزاد کیش یا همه مناطق آزاد را برداشتند، هیچ مقاومتی نشد؟ چرا پیگیری نشد تا این اتفاقات نیافتد؟ الان ۵ سال است که کیش‌ایر در دستور کار واگذاری و در انتظار خصوصی‌سازی است چرا هیچ کس نمی‌گوید که چرا تعیین تکلیف نشد؟ یا واگذار کنید یا برگردانید.‌

سه مأموریت وزیر اقتصاد به مدیران مناطق آزاد

او همچنین گفت: باید مسائل را با جدیت پیگیری و برای حل آن اراده داشته باشید، مثلاً الان کیش با مشکل کمبود آب و برق مواجه است، راهکار حل این مشکلات چیست؟ مشکل سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی چیست؟ از مدیریت جدید می‌خواهم که بر حل این مسائل متمرکز شود.

وزیر اقتصاد از مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش خواست که در تدوین برنامه سه ساله از فعالان اقتصادی نیز مشورت و همفکری گرفته شود و گفت: قرار بر این بود که کیش و سایر مناطق آزاد قطب اصلی سرمایه‌گذاری و توسعه و همچنین توسعه گردشگری و دیگر فعالیت‌های اقتصادی کشور شود؛ بنابراین در برنامه‌ای که ظرف سه ماه برای برای سه سال آینده تدوین می‌شود باید راهکارهای بازگشت به اوج برای کیش دیده شود و سپس به طور مستمر ارزیابی خواهیم کرد که این برنامه‌ها تا چه میزان موفق بوده و توانسته مسیر افول این منطقه آزاد را متوقف و معکوس کند.

وزیر اقتصاد قول مساعد داد که پیگیری‌های لازم را برای تحقق برنامه‌های ارائه شده در راستای توسعه منطقه آزاد کیش انجام دهد و گفت: هدف از این پیگیری‌ها صرفاً این نیست که یک مدیر موفق شود بلکه برای این است که توسعه مناطق آزاد را به عنوان یک شریان حیاتی برای کشور می‌شناسیم.

همتی از مدیرعامل  جدید سازمان منطقه آزاد کیش خواست تا فرصت را از دست ندهد و با همفکری و در سایه استفاده از نیروهای بومی روند بازگشت کیش به اوج را دنبال کند و تاکید کرد: با یک برنامه‌ریزی استراتژیک می‌توان این هدف را محقق کرد که حداقل ۲۰ درصد از مسافرانی که به دبی، عمان و استانبول می‌روند ظرف دو سال به کیش تغییر مقصد دهند، اگر نتوانید این کار را انجام دهید و مدیریت صرفاً  امور جاری و روزمره شود، نمی‌تواند منشأ تحول باشد.

او ادامه داد: با توجه به اعتقادی که رئیس‌جمهور به اقتصاد دریا محور دارند و پیگیری‌هایی که در این زمینه انجام می‌‌دهند و همچنین اعتقاد به فعالیت بخش خصوصی و کاهش تصدی‌گری دولت انتظار می‌رود مدیران این منطقه نیز بر استفاده از ظرفیت‌ها اهتمام داشته باشند.

همتی در پایان گفت: من سه تکلیف از شما و سایر مناطق آزاد می‌خواهم اول اینکه برای بازگشت کیش و سایر مناطق آزاد به دوران اوج برنامه ریزی کنید؛ دوم مشارکت دادن بخش خصوصی و فعالان اقتصادی در تصمیم گیری‌ها و بازگرداندن مزیت‌هایی است که از آنها گرفتند و سوم تدوین چشم‌انداز سه سال بر مبنایی توسعه و رونق گردشگری نحوی که برای بخش خصوصی، کیشوندها و گردشگران ملموس باشد.

همچنین بررسی کنید

دستاورد موفقیت‌آمیز گل‌گهر در کسب و استقرار استاندارد ISO 10015

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر موفق به اخذ استاندارد ISO 10015 (سیستم مدیریت شایستگی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *