دوشنبه 19 آذر 1403

طرح شرکت ملی فولاد برای استفاده از زغالسنگ حرارتی برای تولید گاز احیا گام ایمیدرو برای کاهش اتکا به گاز طبیعی در کارخانه های آهن اسفنجی

مدیر عامل شرکت ملی فولاد از طرح این شرکت برای استفاده از زغالسنگ حرارتی به منظور تولید گاز احیا، در واحدهای تولید آهن اسفنجی خبر داد.

گام ایمیدرو برای کاهش اتکا به گاز طبیعی در کارخانه های آهن اسفنجی

به گزارش اقتصاد و بیمه به نقل از واحد خبر روابط عمومی ایمیدرو، محمد قبادی در حاشیه نمایشگاه متافو با اعلام این خبر، اظهار داشت: طی سال های اخیر بخش صنعت و معدن به سبب ناترازی انرژی در کشور، با وقفه در تولید و مشکلات پیرامونی آن مواجه شده اند، از این رو شرکت ملی فولاد در راستای تحقق اهداف کلان ایمیدرو و وزارت صمت، در آستانه اجرای طرحی نوین با هدف “تولید گاز احیا با بهره گیری از زغالسنگ حرارتی” در کارخانه های تولید آهن اسفنجی قرار دارد.

وی با یادآوری اینکه طی سال گذشته شرکت ملی فولاد اقدام به تاسیس اقاق فکر با حضور متخصصان و نخبگان حوزه فولاد کرد، گفت: این تیم پس از پژوهش و بررسی های داخلی و بین المللی توانست با هدف برون رفت از چالش تامین انرژی، طرحی پژوهشی تعریف و اجرایی کند که با استفاده از زغالسنگ حرارتی، گاز احیا آهن، تولید شود و بدین ترتیب علاوه بر ایجاد اطمینان در پایداری تامین انرژی مورد نیاز این واحدها، گامی در جهت رفع ناترازی گاز و کاهش فشار تقاضا به شبکه سراسری در کشور برداشته شود.

قبادی ادامه داد: برای اجرای این طرح، مناقصه ای برای جذب سرمایه گذار برگزار شده و با توجه به استقبال صورت گرفته، امیدواریم طی دو ماه آینده نتیجه این فراخوان اعلام شود.

مدیر عامل شرکت ملی فولاد افزود: ما نیازهای اولیه از جمله زمین، آب، برق و … را در اختیار سرمایه گذار قرار می دهیم و گاز تولید شده از این فرایند جدید را نیز به مدت 20 سال خریداری خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: ایمیدرو در این مسیر به عنوان سدشکن استفاده از زغالسنگ به جای گاز طبیعی در احیای مستقیم فولاد (DRI)، عمل می کند و سبب ساز تحولی عظیم در این صنعت خواهد شد.

قبادی اظهار داشت: بخش عمده ای از مصرف زغالسنگ در ایران از نوع کک شو (برای تولید فولاد در روش کوره بلند) است در حالی که کشورمان ذخایر عظیمی از زغالسنگ حرارتی ( و بدون استفاده) در اختیار دارد که منبع مناسب و قابل اتکایی برای تولید گاز احیا واحدهای تولید آهن اسفنجی هستند.

همچنین بررسی کنید

استفاده پتروشیمی بوعلی سینا از دستگاه فیلترپرس در فرآیند مدیریت پسماندها

مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا در راستای حفاظت از محیط‌زیست و صرفه‌جویی اقتصادی در صنعت پتروشیمی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: محتوا محافظت شده است!!