سه‌شنبه 9 تیر 1405
SONY DSC

رشد درآمد و سود در کنار رکوردشکنی تولید | عملکرد موفق قائد بصیر در سال 1404

مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام برای شرکت توليدات پتروشيمي قائد بصير – نماد: شبصير راُس ساعت 09:00 روز یکشنبه مورخ 1405/04/07 درمحل اختياريه شمالي، بالاتر از بزرگراه صدر، کوچه محمود نوريان مجتمع لاله صدر، طبقه دوم سالن اجتماعات برگزار گردید.

در این مجمع که با حضور 68.81 درصدی سهامداران حقیقی و حقوقی ، اعضاء هیات مدیره ، نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار، حسابرس و بازرس قانونی برگزار گردید ، ریاست مجمع برعهده آقای ابراهيم نادري بود ، که آقایان مهدي باقري و امير علي منصور در مقام نظار اول و دوم و آقای فرهاد جهانگیری به عنوان دبیر مجمع انتخاب گردیدند .

درادامه با قرائت گزارش هیات مدیره به مجمع مربوط به اهم فعالیتهای صورت پذیرفته در طی سال مالی منتهی به 1404/12/29 و پس از استماع گزارش حسابرس و بازرس قانونی ، مجمع نشینان با طنین صلوات خود ضمن تصویب صورتهای مالی و تنفیذ معاملات مشمول ماده 129 با تقسیم سود 1.620 ریالی به ازای هرسهم به کار خود پایان دادند .

آخرین اعضای هیئت مدیره درسال مالی مورد گزارش به‌شرح ذیل بوده است :
گروه توسعه انرژي تدبير فرهاد جهانگيري عضو هیئت‌مدیره موظف – اصلی
توسعه صنعت نفت و گاز پرشيا حسين ابراهيمي رئیس هیئت‌مدیره غیر موظف – اصلی
بنياد پانزده خرداد محمدمهدي مظاهري تهراني عضو هیئت‌مدیره غیر موظف – اصلی
گروه سرمايه گذاري تدبير احسان نظري ناغاني نایب رئیس هیئت‌مدیره غیر موظف – اصلی
پالايش پارسيان سپهر سيدعليرضا سيف زاده عمراني عضو هیئت‌مدیره موظف – اصلی

عضو شاخص هیئت مدیره در ابتدای گزارش خود با تشریح تاریخچه و ترکیب سهامداران «شبصیر» افزود: این شرکت در سال ۱۳۷۶ با هدف احداث واحد تولید محصولات شیمیایی و پتروشیمی به‌صورت سهامی خاص تأسیس شد و عملیات اجرایی مجتمع تولیدی آن از سال ۱۳۷۹ با استفاده از دانش فنی شرکت KUMHO کره جنوبی آغاز شد.

همچنین این مجتمع در بهمن‌ماه ۱۳۸۲ راه‌اندازی و از نیمه دوم سال ۱۳۸۳ وارد بهره‌برداری تجاری شد و شرکت در سال ۱۳۹۲ به سهامی عام تبدیل شد و در سال ۱۳۹۷ با نماد «شبصیر» در بازار دوم فرابورس ایران پذیرش و عرضه اولیه شد.

قائد بصیر نخستین تولیدکننده خصوصی رزین‌های مهندسی ABS و SAN در ایران به شمار می‌رود و با توسعه خطوط تولید، محصول پلی‌استایرن را نیز به سبد محصولات خود اضافه کرده است.

محصولات این شرکت در صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، تجهیزات الکترونیکی، قطعات صنعتی، اسباب‌بازی، لوازم پزشکی و صنایع بسته‌بندی کاربرد گسترده‌ای دارند و علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی، بخشی از تولیدات آن به بازارهای صادراتی عرضه می‌شود.
در ترکیب سهامداری شرکت، گروه توسعه انرژی تدبیر بزرگ‌ترین سهامدار محسوب می‌شود و در کنار آن بنیاد ۱۵ خرداد و سایر سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی نیز در ترکیب مالکیت شرکت حضور دارند و سهام شرکت پس از عرضه در فرابورس به‌صورت شناور میان سرمایه‌گذاران معامله می‌شود و گروه توسعه انرژی تدبیر همچنان سهامدار مدیریتی و راهبردی قائد بصیر به شمار می‌رود.

شرکت تولیدات پتروشیمی قائد بصیر در سال ۱۴۰۴ عملکرد مالی بسیار مطلوبی را به ثبت رساند و با ثبت ۶۸ هزار و ۴۳۴ میلیارد ریال درآمد عملیاتی، نسبت به سال قبل ۳۷ درصد رشد را تجربه کرد. همزمان سود عملیاتی شرکت با رشد ۵۳ درصدی به ۲۷ هزار و ۴۵۸ میلیارد ریال رسید که عمدتاً حاصل افزایش نرخ فروش محصولات ABS، رشد حجم فروش و کنترل مناسب بهای تمام‌شده بوده است. سود خالص شرکت نیز با رشد ۴۴ درصدی به ۲۰ هزار و ۸ میلیارد ریال افزایش یافت و سود هر سهم به ۲٬۰۲۶ ریال رسید.
مجموع دارایی‌های شرکت به ۵۸ هزار و ۷۸۵ میلیارد ریال رسید که نسبت به سال قبل ۵۳ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین بدهی‌ها با رشد ۶۰ درصدی به ۲۷ هزار و ۸۱۲ میلیارد ریال و حقوق صاحبان سهام با رشد ۴۶ درصدی به ۳۰ هزار و ۹۷۴ میلیارد ریال رسید. سرمایه ثبت‌شده شرکت نیز پس از افزایش سرمایه به ۱۰ هزار میلیارد ریال رسید. کاهش ۱۲ درصدی جریان نقد حاصل از فعالیت‌های عملیاتی نیز ناشی از افزایش دوره وصول مطالبات و اجرای سیاست‌های اعتباری فروش عنوان شده است.
از منظر عملیاتی، قائد بصیر در سال ۱۴۰۴ موفق شد ۴۷ هزار و ۳۴۰ تن انواع محصولات خود را تولید کند که بالاترین میزان تولید از زمان تأسیس شرکت محسوب می‌شود و حتی از ظرفیت اسمی ۴۲ هزار تنی مجتمع نیز فراتر رفته است. ظرفیت اسمی شرکت شامل ۳۶ هزار تن ABS، سه هزار تن پلی‌استایرن (GPPS) و سه هزار تن کامپاند و گرانول پلیمری است.
شرکت همچنان بزرگ‌ترین تولیدکننده ABS کشور محسوب می‌شود و در سال ۱۴۰۴ رتبه نخست تولید را در ایران حفظ کرد. در این سال پتروشیمی تبریز ۲۶ هزار و ۶۵۲ تن تولید داشت و پروژه پتروشیمی پاد جم نیز با ظرفیت اسمی ۲۰۰ هزار تن در آستانه بهره‌برداری قرار گرفته است که از مهم‌ترین رقبای آینده شرکت خواهد بود.
محصول اصلی شرکت انواع ABS و کامپاندهای پلیمری است. ترکیب فروش شرکت نشان می‌دهد ۲۰ درصد محصولات از طریق بورس کالا، ۷۷ درصد خارج از بورس و ۳ درصد نیز به بازارهای صادراتی عرضه شده است. سیاست قیمت‌گذاری محصولات خارج از بورس و صادراتی نیز بر مبنای قیمت‌های جهانی، مقاصد صادراتی و هزینه تمام‌شده به‌صورت هفتگی انجام می‌شود.
در حوزه توسعه محصول، شرکت روند توسعه محصولات دانش‌بنیان را ادامه داده و علاوه بر تولید گریدهای متنوع ABS، موفق به تولید محصولاتی نظیر ABS شفاف، ABS ضدشعله، پلیمر مهندسی ASA و کوپلیمر MBS شده است. همچنین تاکنون ۶ محصول دانش‌بنیان موفق به دریافت تأییدیه معاونت علمی و فناوری شده‌اند و در سال ۱۴۰۵ نیز یک محصول دیگر تأییدیه دانش‌بنیان دریافت کرده است.
در بخش تأمین مواد اولیه، استایرن منومر با مصرف ۲۴ هزار و ۶۴۵ تن مهم‌ترین ماده اولیه شرکت است که از پتروشیمی پارس تأمین می‌شود. اکریلونیتریل با مصرف ۹ هزار و ۳۱۴ تن از منابع خارجی و بوتادین با مصرف ۷ هزار و ۸۹۶ تن از پتروشیمی‌های تبریز، جم و بندر امام تأمین شده است. شرکت اعلام کرده به دلیل اختلال در تولید برخی مجتمع‌های داخلی و شرایط منطقه‌ای، برنامه واردات استایرن منومر و بوتادین را برای حفظ پایداری تولید در دستور کار قرار داده است.
از مهم‌ترین ریسک‌های پیش روی شرکت می‌توان به محدودیت تأمین مواد اولیه، نوسانات نرخ ارز، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه، تحریم‌ها، ورود رقیب جدید یعنی پتروشیمی جم، محدودیت انرژی و آثار شرایط جنگی بر زنجیره تأمین اشاره کرد. با این حال شرکت اعلام کرده از طریق واردات مواد اولیه، توسعه بازارهای صادراتی، مدیریت نقدینگی، انعقاد قراردادهای بلندمدت با مشتریان و اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی انرژی در تلاش است اثر این ریسک‌ها را کنترل کند.
در حوزه سرمایه انسانی، تعداد کارکنان شرکت در پایان سال به ۳۵۴ نفر رسید که نسبت به سال قبل دو نفر کاهش داشته و دلیل آن بازنشستگی و خاتمه همکاری برخی کارکنان عنوان شده است. شرکت همچنین برنامه‌های آموزشی و توسعه منابع انسانی را مطابق استانداردهای بین‌المللی ادامه داده است.

سال ۱۴۰۴ پتروشیمی قائد بصیر با ثبت رکورد تاریخی تولید، رشد قابل توجه درآمد، سودآوری و تقویت جایگاه شرکت در بازار ABS کشور همراه بوده است. هرچند تشدید ریسک‌های تأمین خوراک، تحریم‌ها، نوسانات ارزی و ورود رقبای جدید می‌تواند فضای رقابتی شرکت را در سال‌های آینده تحت تأثیر قرار دهد، اما توسعه محصولات دانش‌بنیان، افزایش تنوع سبد محصولات و تمرکز بر گریدهای تخصصی از مهم‌ترین مزیت‌های رقابتی شرکت برای حفظ سهم بازار محسوب می‌شود.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

 

همچنین بررسی کنید

گزارش تصویری | مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشيمي فارابي برگزار شد.

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشيمي فارابي – نماد: شفارا در ساعت 08:30 روز سه شنبه مورخ 1405/04/09 در استان تهران ،شهر تهران به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *