اقتصاد و بیمه- امروز چهارشنبه ۱۹ دی ماه ۱۴۰۳ مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان با حضور ۸۸.۱۱ درصد سهامداران برگزار شد
در این مجمع گزارش فعالیت هیئت مدیره منتهی به ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۳، گزارش حسابرس، سوالات سهامداران و مصوبات مجمع مورد بررسی قرار گرفت:
نکات مهم مطرح شده در مجمع
- پروپیلن شیراز در سال مالی آتی به بهره برداری می رسد و اوره کرمانشاه در اواسط سال ۱۴۰۴ به بهره برداری می رسد و پلی اتیلن تبریز در اواخر سال ۱۴۰۴ به بهره برداری می رسد.
- ردیف اعتباری لازم برای مطالبات سال جاری در بودجه ۱۴۰۴، پیش بینی شده است.
- اجرای طرح های اصلاحی در پالایشگاه ها نیاز به ۲ تا ۲.۵ میلیارد دلار تامین مالی است.
- ۳۰ همت سود خالص در شرکت اصلی، ۳۰۴ همت درآمد عملیاتی تلفیقی با رشد ۴۶ درصد و سود خالص تلفیقی ۵۹.۵ همت با رشد ۲۰ درصد و مالیات بر درآمد ۸۲ درصد رشد داشته است.
- ۸۱ درصد از شرکت های زیرمجموعه بورسی و ۱۸ درصد آن غیربورسی بوده است و در برنامه است که پتروشیمی تبریز نیز بورسی شود.
- در ۳ سال گذشته، ۷۳۰ میلیون دلار عدم النفع قطعی گاز می باشد.
- اوره ساز ها ۵۰ همت از دولت طلب دارند که ۴۱ همت از مجموعه پارسیان است.
مهمترین نکات مطرح شده
– تولید ما علیرغم محدودیتهای خوراک و گاز تداوم یافت. اورهالهای شرکتها در زمان قطعی گاز صورت گرفت که منجر به رشد ۴درصدی رشد تولید اوره شد.
– در حوزه متانول ۱۴درصد افت تولید داشتیم.
– ۱۹درصد رشد فروش در اوره و ۷درصد در حوزه فروش متانول را کسب کردیم.
– در تولید گازوئیل ۱۰۲درصد بودجه را پوشش دادیم. در بنزین نیز ۹۷درصد بودجه تولید را پوشش دادیم.
– تکمیل زنجیره ارزش در دستور کار هلدینگ است و از خامفروشی جلوگیری خواهیم کرد یا آن را به حداقل خواهیم رساند.
– حداقل کردن سفارشات خارجی و بومیسازی قطعات و مواد مورد نیاز نیز از دیگر برنامههای هلدینگ نفت و گاز پارسیان است.
– مدیریت متمرکز منابع مالی در سطح گروه با هدف افزایش قدرت چانهزنی و افزایش تسهیلات ارزی و ریالی دریافتی از بانکهای داخلی توأم با کاهش هزینههای آن، تأمین مالی از طریق منابع ارزی کوتاهمدت بانک مرکزی جهت تکمیل پروژهها و تأمین مالی ارزی پروژههای گروه از محل منابع بینالمللی از اقدامات شرکت جهت تأمین منابع مالی بوده است.
– افزایش حصه نقدی اوره حمایتی از ۷۹۶ تومان به ۴۸۰۰ تومان، مدیریت نقدینگی شرکتها و پیشبینی افزایش حصه نقدی سال آینده برمبنای ۲۰درصد قیمت پایه، تعیین تکلیف مطالبات و مشخص شدن متولی ثبت مطالبات و مشخص شدن نحوه تسویه مطالبات از محل داراییهای دولت از اقدامات این مجموعه بوده است.
– موضوع میزان عدمالنفع گاز در زمستان ۱۴۰۲، چالش بزرگی برای ما بوده است.
– در سه سال گذشته، ۷۳۰ میلیون دلار عدمالنفع ما از قطعی گاز بوده است.
-توسعه میادین گازی: نیاز به توسعه میادین گازی به دلیل افزایش تعداد روزهای کاهش یا قطع خوراک تحویلی در فصول سرد سال و ناترازی گاز که منجر به توقف تولید، صادرات و کاهش منافع شرکت و کشور میشود، مورد تأکید قرار گرفت.
– تشکیل شرکت تخصصی: شرکت تخصصی با سهامداری شرکتهای دریافتکننده خوراک گاز تشکیل شده و تفاهمنامهای با شرکت ملی نفت و مشارکت شرکت پتروپارس برای مطالعات سه میدان گازی در استان فارس امضا شده است. این مطالعات فنی انجام و به شرکت ملی نفت تحویل شده و آمادگی برای شروع مذاکرات قرارداد آیپیسی اعلام شده است.
– پروژه کیان: در این پروژه، چالشهای سهامداری در حال بررسی است و گزارش ارزشگذاری توسط کارشناسان رسمی تهیه میشود. اقدامات دیگری شامل صیانت از سرمایهگذاریهای انجامشده، استفاده بهینه از امکانات موجود، تعریف طرح پیشران HDP با مذاکرات انجام شده با شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مذاکره با فاینانسرهای داخلی و خارجی برای تأمین مالی پایدار پروژه در حال پیگیری است.
– طرح کاهش وابستگی به خوراک متانول: اقداماتی برای کاهش وابستگی به خوراک متانول و بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در منطقه در حال انجام است.
– به گفته مدیرعامل، ساخت سه طرح پتروشیمی ستاره پارسیان، آریا و پالایشگاه ستاره سبز سیراف به دلیل منابع ناپایدار خوراک تا اطلاع ثانوی منتفی شد.
– با هماهنگی NPC، طرح توسعه زودهنگام طرح پتروپالایش کیان با هدف ساخت واحد ۳۰۰هزار تنی پلیاتیلن و با استفاده از تراز مثبت اتیلن منطقه عسلویه در دستور کار قرار گرفت.
جایگاه پارسان در بازار سرمایه
با ارزش بازاری معادل ۲۴۴ هزار میلیارد تومان، گروه گسترش نفت و گاز پارسیان در میان ۴ شرکت برتر سرمایهگذاری بازار سرمایه جای دارد. نماد پارسان در سال جاری رشد بازدهی ۸۵ درصدی را تجربه کرده است. از دیگر دستاوردهای این گروه، صادرات ۲.۸ میلیارد دلاری و تولید ۱۰ میلیون تن انواع محصولات در شرکتهای فرعی و ۱۱.۸ میلیون تن در شرکتهای وابسته بوده است.
یکی از پروژههای کلیدی گروه، آمادهسازی پتروشیمی تبریز برای ورود به بازار سرمایه تا پایان سال است. هماکنون ۸۱ درصد از شرکتهای گروه بورسی و ۱۹ درصد غیر بورسی هستند که نشاندهنده تمرکز بالای این گروه در بازار سرمایه است.